Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت ارتباطات اعلام می‌کند که آن‌ها اختلالی در اینترنت ایجاد نکرده‌اند و فقط در حال جلوگیری از فروش غیرقانونی VPN هستند.

به گزارش زومیت، بیش از دو هفته است که کاربران، کارشناسان و مدیران کسب‌وکار‌های فعال در حوزه ICT از اختلال شدید روی پروتکل‌های رمزنگاری‌شده TLS و اخلال روی DNS‌ها خبر می‌دهند که در نهایت این اتفاق باعث شده کیفیت اینترنت به‌شدت افت پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین زمینه در گفتگو با یکی از مدیران فنی یک شرکت فناوری، او اعلام کرد که اختلال‌هایی که حالا شاهد آن هستیم ربطی به مشکلات زیرساختی ندارد؛ چراکه شاخص‌های شبکه زیرساخت در حالت طبیعی است. به باور او سیستم فیلترینگ کشور در حال تغییر است و همین امر باعث شده تا اینترنت کل کشور با اختلال و کاهش کیفیت همراه شود.

درمقابل این ادعا حالا مهدی سالم، رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت ارتباطات این ادعا‌ها را رد می‌کند. سالم اعلام می‌کند که دسترسی هیچ فردی به اینترنت محدودیت ایجاد نشده و اگر کسی با اختلال در دسترسی به اینترنت مواجه است و در این زمینه اطمینان کامل دارد باید ازطریق سامانه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه (کمیته فیلترینگ) شکایت خود را مطرح کند تا ادعایش بررسی شود.

سالم در توضیح بیشتر در این زمینه گفت: هر کسی هر ادعایی در این خصوص دارد که دسترسی اینترنتش محدود شده و اختلالی در آن ایجاد شده است باید اعلام کند. پس از اعلام این اختلال هم اگر از اختلال و محدودیت اینترنت مطمئن است، باید ازطریق سامانه کارگروه تصدیق محتوای مجرمانه به موضوع رسیدگی شود.

به گفته او اگر بعد از این بررسی‌ها مشخص شود که فرد سرویس درست و قانونی ارائه می‌کرده و دسترسی‌های غیرقانونی هم نداشته و به دلیل خطایی، سیستمش فیلتر شده حتماً مشکلش رفع خواهد شد.

سالم معتقد است افرادی درحال‌حاضر معترض به اختلال در اینترنت هستند، که در کنار کار خود، مشغول به فروش VPN هستند و این کار غیر قانونی است.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت ارتباطات در این مورد به زومیت گفت: ما بخش قابل توجهی از اعتراض‌ها را رصد کرده‌ایم، یک سری شرکت که حالا معتقد به ایجاد اختلال عمدی روی اینترنت هستند، کسانی‌اند که VPN می‌فروشند و فروش VPN قانونی نیست. ما ملزم نیستیم کار غیرقانونی گروهی را پوشش دهیم و کاری کنیم که گروهی کار غیرقانونی انجام دهند.

سالم تأکید می‌کند که آن‌ها تنها جلوی سایت‌هایی را که به صورت غیرقانونی اقدام به فروش VPN کرده‌اند یا در حال استخراج رمزارز به صورت غیرقانونی هستند، گرفته‌اند.

به نظر می‌رسد برنامه وزارت ارتباطات برای بستن سایت‌های فروش VPN در نهایت باعث شد تا بخشی از آدرس سایت‌هایی که به درستی و قانونی در حال کار هستند نیز دچار مشکل شوند. سالم تنها راه برای رفع مشکل این گروه را ثبت اعتراض آن‌ها در کمیته فیلترینگ می‌داند. همچنین او می‌گوید کسانی که نسبت به دسترسی به وب‌سایت‌ها و سرویس‌های مختلف اعتراض دارند می‌توانند IP آدرس خود را دراختیار وزارت ارتباطات بگذارند تا مشکلاتشان حل شود.

اما این راه‌حل رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت ارتباطات هم با اعتراض بسیاری از فعالان اینترنتی همراه شده است؛ چراکه به باور آن‌ها دولت با این کار می‌خواهد یک لیست سفید درست کند تا مشکل یک تک آدرس یا رنج آدرس‌های اینترنتی را رفع کند که از این طریق صدای صاحبان دیتاسنترها، سرویس‌دهندگان مختلف و متخصص‌ها را خاموش کند و درنتیجه مشکل اصلی و اختلال کاربر نهایی همچنان باقی خواهد ماند.

سالم چنین ادعایی را هم رد می‌کند توضیح می‌دهد: چنین چیزی که ادعا می‌شود درست نیست؛ برای چه ما باید بخواهیم آدرس سایتی را از عمد فیلتر کنیم؟ کسانی که IP آدرس خود را که ادعا می‌کنند با اختلال مواجه شده، اعلام نمی‌کنند کسانی هستند که ازطریق سایتشان VPN به صورت غیرقانونی به فروش می‌رسد. در واقع شیطنت‌هایی در این زمینه در حال رخ دادن است. گروهی که سرورهایشان خارج از کشور است روی سرور‌هایشان کلاهبرداری و عملاً دزدی می‌کنند. یعنی یا VPN می‌فروشند یا دست به استخراج رمز ارز می‌زنند که این کار‌های قانونی نیست.

همچنین او در پاسخ به این سؤال که عده‌ای، اما ادعا می‌کنند که آدرس سایت‌های آن‌ها به اشتباه با فیلتر و اختلال همراه شده و دولت در حال دستکاری روی سیستم‌های رمزنگاری شده TLS و اختلال روی DNS است، این موضوع را هم رد می‌کند. او در این مورد گفت: «استنباط ما این نیست که آدرس سایت یا سرویسی به اشتباه فیلتر می‌شود، ولی یک‌سری که مدعی اشتباهی در این زمینه هستند، مدارک خود را دراختیار کمیته فیلترینگ بگذارند تا بررسی شود و اگر ادعایشان درست باشد مشکلشان حل خواهد شد.»

سالم در حالی ادعا می‌کند که در حال بستن سایت‌های فروش VPN هستند که سرویس‌های VPN تنها برای دور زدن فیلترینگ در کشور استفاده نمی‌شوند و کارکرد‌های مختلفی برای برقراری ارتباطات امن در فضای وب دارند. سالم در این زمینه هم اعلام می‌کند که آن‌ها می‌دانند که VPN فقط برای دور زدن فیلترینگ نیست بنابراین آن‌ها سایت‌هایی را شناسایی می‌کنند که به صورت عمدی و غیرقانونی در حال فروش VPN هستند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: فیلترینگ کندی اینترنت رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت ارتباطات آدرس سایت VPN هستند سایت ها فروش VPN

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۳۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگار‌های الکترونیک؛ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه سیگار‌های الکترونیک جزء موارد قاچاق به حساب می‌آیند، اظهار کرد: تقاضا‌هایی برای اجازه فعالیت در زمینه عرضه و رسمیت بخشیدن به این سیگار‌ها صورت گرفته، اما وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه این سیگار‌ها نمی‌رود.

به گزارش ایسنا، بهزاد، ولی زاده، با بیان اینکه در ارتباط با مضرات مصرف سیگار‌های الکترونیک اطلاع‌رسانی کرده‌ایم، اظهار کرد: درباره مضرات سیگار‌های الکترونیک در رسانه‌های مختلف اطلاع‌رسانی کرده‌ایم. سیگار‌های الکترونیک جزو کالا‌های قاچاق محسوب می‌شوند و تمام این سیگار‌ها از مسیر‌های غیررسمی وارد کشور می‌شوند.

وی با بیان اینکه جلسه‌ای با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار کرده‌ایم، افزود: موضوع خطرات سیگار‌های الکترونیک، قوانین ممنوعیت فروش و وجود این محصولات در بازار غیررسمی کشور در این جلسه مطرح شد و مقرر گردید ستاد برنامه ریزی لازم را برای برخورد با این کالای قاچاق با همکاری ارگان‌های ذیربط انجام دهد.

ولی زاده درباره برخورد با متخلفان عرضه محصولات دخانی نوپدید گفت: دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات از طریق مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، به منظور نظارت و بازرسی اماکن فروش دخانیات و برخورد با متخلفانی که سیگار‌های الکترونیک را عرضه می‌کنند، بخشنامه‌های لازم را به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرده است.

مبارزه با سیگار‌های الکترونیک در دستور کار ۲ وزارتخانه

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: سیگار‌های الکترونیک جزو موارد قاچاق به حساب می‌آیند و به همین دلیل می‌توان از ظرفیت قانونی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استفاده کرد. موضوع مبارزه با سیگار‌های الکترونیک در دستور کار دو وزارتخانه «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «صنعت، معدن و تجارت» قرار گرفته است.

زیر بار صدور مجوز به سیگار‌های الکترونیک نمی‌رویم

وی درباره برخی از تقاضا‌ها برای رسمیت بخشیدن عرضه سیگار‌های الکترونیک به صورت قانونی گفت: اگرچه تلاش‌ها و اقداماتی برای مبارزه با سیگار‌های الکترونیک صورت گرفته، اما تقاضا‌هایی برای اجازه فعالیت در زمینه تولید، عرضه و رسمیت بخشیدن این سیگار‌ها انجام می‌شود. وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه سیگار‌های الکترونیک نمی‌رود؛ چرا که مضرات این سیگار‌ها شناخته شده است.

گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زا بودن سیگار‌های الکترونیک

ولی زاده گفت: وزارت بهداشت نسبت سمی بودن و سرطان‌زا بودن مواد سیگار‌های الکترونیک گزارش داده است؛ همچنین مواردی در ارتباط با انفجار در صورت مصرف‌کننده‌ها گزارش شده است. افرادی که با وجود تمام اطلاع‌رسانی‌ها صورت گرفته و هشدار‌های داده شده، نسبت به مصرف این سیگار‌ها اقدام می‌کنند، با اراده خود از مواجهه با خطرات این محصولات آسیب‌رسان استقبال می‌کنند.

اعتیاد جوانان؛ هدف صنایع دخانی

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه این یک باور غلط است که سیگار‌های الکترونیک دارای آسیب کمتری هستند، افزود: نگاه مردم باید نسبت به محصولاتی که آسیب‌رسان سلامت هستند تغییر کند و در ارتباط با مصرف این کالا‌ها باید تجدید نظر کنند. هدف صنایع دخانی از تولید و ترویج این محصولات به اعتیاد کشاندن نوجوانان و جوانان به نیکوتین و حفظ بازار سمی و مرگبار خود است. این صنایع باید بهای اقدامات خود را بپردازند.

گزارش تخلف فروش سیگار‌های الکترونیک به ۱۹۰

وی با بیان اینکه سیگار‌های الکتروینک جزو موارد قاچاق هستند، ادامه داد: مردم از طریق سامانه ۱۹۰ می‌توانند هرگونه تخلف درباره فروش سیگار‌های الکترونیک را گزارش کنند.

دیگر خبرها

  • اختلالی در اینترنت مناطق مرکزی تهران نداریم
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • کرمانشاه صاحب «سرزمین اقتصاد دیجیتال» می‌شود
  • سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک
  • پیگیری پروژه‌های مهم اقتصاد دیجیتال در استان کرمانشاه
  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک/ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم
  • وزارت بهداشت: زیر بار صدور مجوز به سیگارهای الکترونیک نمی‌رویم
  • گزارش وزارت بهداشت از سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک
  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگار‌های الکترونیک؛ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم
  • جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات